fALisHa saTu buLan

April 15, 2009

Falisha bersiap lepas mandi..
'nenek, ummi niarap kan saya mcm nenek niarapkan kakak dulu atas peha..'
Cucu orang jawa la kate kan. Senang ibu dalam pantang siapkan anak dengan cara melunjur kaki dan letakkan bayi.

wajah 4 minggu saya


dan lagi wajah 4 minggu, agak nya rupa sape?



Fatini Falisha





Falisha 1 month. Kejap je kan? aku pun sedar tak sedar dah nk hbs pantang. Lg berape hari jer. Walaupun frankly speaking, aku dah tak rasa mcm org pantang except for berbengkung, makan jamu, pakai stokin dan makan pantang. I mean, aku rase bertenaga. Dan buat pengetahuan korang, aku dah masuk dapur masak dengan di bantu oleh suami ku. Kalau ada orang2 tua ni, tak bagi masuk dapur, tapi nak buat mcm mana? Aku ni dalam situasi survival, so buat le mana yang boleh, but still yang berat2 aku tak angkat. Lagipun duk oversea, bukan kat Malaysia ade mak nak buatkan semua kan? Member aku buat birthday anak dia, jemput aku. Aku ni terkenang kan Tini dah lama sgt duk umah, tak pegi sekolah (sebb hr tu dh graduation.. actually sekolah still open, sebab tak convenient untuk laki aku jemput, hantar sebab umah jauh, aku dalam pantang camne nak amik dia kat sekolah?), laki aku hantar aku g umah member aku ni. Aku just lepak-lepak ngan para suri rumah ni borak-borak, gossip-gossip. Tini plak dengan anak2 member2 aku ni main le ape lagi. Aku plak dengan berbengkung, stokin (mana bole tinggal) lepak je lah, dilayan bagaikan puteri sebab member aku ni, risau je. Sebab aku dalam pantang lagi, walaupun dia kata aku nampak sihat sangat. Hahaha.. klu mak aku tau mesti die membebelnyer.. huhuhuuh... "bukan g shopping pun ibu, along duduk je..hehehe."

Oklah.. ni ade gamba baru Falisha. Aku share sebab family aku nk tengok, progress baby. Yelah dah la ni baru cucu no.2, sedih diorg tak dapat pegang cucu baru, anak buah baru.

Enjoy, chow!


7 comments:

  1. kejapnye sis dh sbln...adoiii kite lak yg dok mnghitung hari ha...dup dap...dup dap...ape pun jg kesihatan ye..

    ReplyDelete
  2. wuuuuu kejapnye mase.wdh pun lum dapat pegang falisha lagi tau.jgn lupe masuk dalam list :P

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Tumpang iklan....

    Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing.

    TQ

    ReplyDelete
  4. cutenya... geram kat pipi... cubit sket leh tak...

    ReplyDelete
  5. Syoknyer...kejap je dah nak abih pantang kan. Tengok orang ade baby ni yg gian nak beranak lagik nih.. rindu nak peluk cium baby kecik... tapi mengenangkan Harith pun masih menyusu badan...haiiii...nanti la dulu. Sok balik sini jangan lupa kasik kak ani peluk falisha yer...cam nak ramas2 je si kecik ni...GERAMMM

    ReplyDelete
  6. kak ani : sabar2 kak ani, sampai masa kak ani tambah lg nnti. sy balik wat kenduri nnti kak ani dtg le sekali, nnti sy bgtau bile.

    ReplyDelete
  7. Fairus, congrats on your newborn..ingat akak lg? ex-officemate Siti..kita sama2 induksi umum kat INTENGAH..

    ReplyDelete

Say Something